Tuesday, December 26, 2017

TextView Genel Özelikleri


TextView Yazıyı Ortalama:
TextViewdeki yazıları ortalamak için XML Layout'una textviewin özelliklerinin bulunduğu satırların arasına yazmanız gereken kod aşağıdaki gibidir.

android:gravity="center"

TextView Yazı Boyutu:

TextView içerisindeki yazı boyutunu değiştirmek için; XML Layout'una textviewin özelliklerinin bulunduğu satırların arasına yazmanız gereken kod aşağıdaki gibidir. Ben örnek olarak 20 yazdım, siz istediğiniz boyutu verebilirsiniz.

android:textSize="20sp"


TextView Yazı Stili: 

TextView içerisindeki yazı Stilini değiştirmek için; XML Layout'una textview'in özelliklerinin bulunduğu satırların arasına yazmanız gereken kod aşağıdaki gibidir. Ben örnek olarak bold yazdım, siz istediğiniz stili verebilirsiniz.

android:textStyle="bold" 

TextView Yazı Rengi: 

TextView içerisindeki yazı rengini değiştirmek için; XML Layout'una textview'in özelliklerinin bulunduğu satırların arasına yazmanız gereken kod aşağıdaki gibidir. Ben örnek olarak siyah yazdım, siz istediğiniz rengi verebilirsiniz.

android:textColor="#000000"

TEXTVIEW MARGIN:

TextView'in dışında kalan alanın dört tarafınaolan uzaklığını belirler.XML Layout'una textview'in özelliklerinin bulunduğu satırların arasına; 


marginLeft, marginRight, marginTop, marginBottom kodları ile, TextView' ın sağ, sol yukarı ve aşağıya olan mesafelerinide ayarlayabilirsiniz.

android:layout_marginLeft="10dp"
android:layout_marginRight="10dp"
android:layout_marginBottom="10dp"
android:layout_marginTop="10dp"

TEXTVIEW PADDING: 

TextView'in sınırlarına olan uzaklığını belirler.XML Layout'una textview'in özelliklerinin bulunduğu satırların arasına ;

PaddingLeft, PaddingRight, PaddingTop, PaddingBottom kodları ile, TextView' ın sağ, sol yukarı ve aşağıya olan sınır mesafelerinide ayarlayabilirsiniz.

android:layout_paddingLeft="10dp"
android:layout_paddingRight="10dp"
android:layout_paddingBottom="10dp"
android:layout_paddingTop="10dp"

No comments:

Post a Comment